Konačan dokaz?

Trump: Tužitelji nisu našli dokaze za dosluh s Rusima

Trump je u tvitu napisao: "Nakon dvije godine i milijun stranica dokumenata (i potrošenih preko 30 milijuna dolara) nema dosluha!"
Vijesti / Svijet | 08. 12. 2018. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u subotu da istražitelji nisu našli dokaze za dosluh s Rusijom, dan nakon što su američki tužitelji u detalje opisali prije nepoznati pokušaj Rusa da mu pomognu u predsjedničkoj kampanji 2016.

Trump je u tvitu napisao: "Nakon dvije godine i milijun stranica dokumenata (i potrošenih preko 30 milijuna dolara) nema dosluha!"

Navodni ruski potez opisan je u jednom od nekoliko sudskih podnesaka specijalnog savjetnika Roberta Muellera u petak u kojemu se traži zatvorska kazna za Trumpova bivšeg odvjetnika Michaela Cohena. On bi sljedeći tjedan trebao biti osuđen za kršenja propisa u financiranju kampanje, financijski kriminal i laganje Kongresu o Trumpovim poslovnim dogovorima s Rusijom.

Za vrijeme razgovora o mogućoj gradnji Trumpova hotela u Moskvi Cohen je rekao tužiteljima da mu je u studenome 2015. prišao neimenovani Rus tvrdeći da je "povjerljiva osoba u Ruskoj Federaciji", navodi se u podnesku.

Rusi su ponudili "sinergiju na razini vlade" s Trumpovom kampanjom u pokušaju za susret između Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina, nastavio je te dodao da je Cohen rekao da ga nije slijedio.

Mueller je rekao da su razgovori o mogućem razvoju događaja u Moskvi bili važni za njegovu istragu jer su se dogodili "u vrijeme neprekidnih napora ruske vlade da utječe na američke predsjedničke izbore".

U odvojenom sudskom podnesku u petak, Muellerov ured rekao je da bivši voditelj Trumpove kampanje Paul Manafort lagao istražiteljima o svojim kontaktima s Rusima povezanim s ruskim obavještajnim službama.

U tom se podnesku detaljno opisuje zašto je Muellerov ured prošli tjedan povukao dogovor o krivnji s Manafortom. On se izjasnio krivim u rujnu po dvjema točkama optužnice i pristao surađivati s istražiteljima nadajući se blažoj kazni.

Kopirati
Drag cursor here to close