Srdačno

Trump: Srbi su dobri ljudi

List navodi kako je Brnabić ''u kratkom i srdačnom razgovoru'' zahvalila Trumpu na promjeni stava njegove administracije o Kosovu…
Vijesti / Svijet | 26. 09. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je predsjedniku SAD Donaldu Trumpu na promjeni odnosa aktualne administracije u Washingtonu prema Srbiji i razumijevanju za stavove o Kosovu i Metohiji, a Trump je na to, prema pisanju beogradskih medija, uzvratio riječima da su ''Srbi dobar narod''.

Blic prenosi da je Trump i osobno potvrdio promjenu američke politike prema kosovskom pitanju i relaksiranje odnosa prema srpskoj strani, prenosi Srna.

List navodi kako je Brnabić ''u kratkom i srdačnom razgovoru'' zahvalila Trumpu na promjeni stava njegove administracije o Kosovu, na što joj je on kratko poručio: ''Dobri ljudi''.

Izvor lista iz srpskog izaslanstva, koja sudjeluje na zasjedanju u Skupštini UN-a, rekao je kako je očigledno da se stav SAD mijenja i da se Srbija sada ne ustručava pričati i da njezini dužnosnici vrlo otvoreno predstavljaju američkim kolegama stanje na terenu i argumente koji idu u korist Srbije.

Večernje novosti prenose da je Amerika spremna da se kosovsko pitanje ''preispita'' i ako Beograd i Priština postignu dogovor, SAD će ga prihvatiti.

Brnabić je u ponedjeljak večer, 24. rujna, prisustvovala tradicionalnom prijemu koji predsjednik SAD-a priređuje uoči početka debate u Skupštini UN-a.

Kopirati
Drag cursor here to close