Bijela kuća

Trump se testirao na koronavirus, novinarima mjerili temperaturu

Jednom od novinara nije dopuštena nazočnost na brifingu nakon mjerenja
Vijesti / Svijet | 14. 03. 2020. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bijela kuća uvela je u subotu novu politiku: počela je mjeriti temperaturu novinarima koji su došli na brifing kao preventivnu mjeru u svrhu zaštite američkog vodstva od koronavirusa, a predsjednik Donald Trump rekao je da se testirao na koronavirus.

Mjerenje temperature, za koje je bio zadužen član liječničkog ureda Bijele kuće, provedeno je prije brifinga za novinare potpredsjednika Mikea Pencea.

Jednom od novinara nije dopuštena nazočnost na brifingu nakon mjerenja, piše Hina.

Glasnogovornik Bijele kuće rekao je da se nova mjera odnosi na ljude koji će biti u bliskom kontaktu s Penceom i predsjednikom Donaldom Trumpom.

"Zbog velikog opreza, sada se provode mjerenja temperature osobama koje dolaze u bliski kontakt s predsjednikom i potpredsjednikom", rekao je glasnogovornik Judd Deere.

Trump je izjavio u subotu da se testirao na koronavirus u petak te da rezultat očekuje u narednim danima.

"Testirao sam se sinoć", rekao je na tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući.

Kazao je da je dosad u Sjedinjenim Džavama od koronavirusa umrlo 50 osoba, piše Hina.

Dužnosnik brazilske vlade koji je prošli vikend prisustvovao službenom susretu na floridskom imanju Donalda Trumpa, nakon čega je objavio zajedničku fotografiju s njim, pozitivan je na koronavirus.

Američka administracija proširit će od utorka (po srednjoeuropskom vremenu) zabranu putovanja, uvedenu za većinu europskih zemalja, na Britaniju i Irsku u pokušaju suzbijanja epidemije koronavirusa, najavio je Pence.

Trump je prvotno izuzeo Britaniju i Irsku iz svoje 30-dnevne zabrane za 26 europskih zemalja koja je stupila na snagu u ponoć u petak.

Kopirati
Drag cursor here to close