''Korigirao se''

Trump se povlači: Nikada nisam rekao kada će biti napadi na Siriju

Rekao je da bi odgovor "mogao uslijediti uskoro, ali možda i ne tako skoro'', prenosi agencija Reuters.
Vijesti / Svijet | 12. 04. 2018. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump pojasnio je svoju jučerašnju izjavu u vezi s pripremom zračnih napada na Siriju zbog korištenja kemijskog oružja.

Rekao je da bi odgovor "mogao uslijediti uskoro, ali možda i ne tako skoro'', prenosi agencija Reuters.

''Nikada nisam rekao kada bi napadi na Siriju mogli biti izvršeni'', napisao je Trump na Twitteru.

Ranije je rekao da će odgovor na brutalno ubojstvo civila u gradu Douma biti ''moćan'', a reagirajući na tvrdnje Rusije da će oboriti projektile otišao i korak dalje poručivši Moskvi da se ''spremi jer projektili dolaze''.



Američki predsjednik jutros se korigirao, prenosi Fena.

Američki ministar obrane James Mattis je također dao suzdržanu izjavu da SAD i dalje procjenjuju obavještajne podatke o napadu kemijskim oružjem.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da se nada da će "prevagnuti zdrav razum", iako geopolitičke napetosti širom "sve više kaotičnog svijeta" stvaraju nervozu. Nekoliko sati nakon što je Trump tvitao da će rakete "padati" po Siriji, Pentagon je objavio da neće komentirati buduće vojne operacije.

U međuvremenu ruska vojska je ovjavila kako pozorno prati stanje u vezi sa Sirijom i upoznata je s kretanjima američkih ratnih brodova koji su na putu prema Zaljevu, objavila je pošto je američki predsjednik najavio napade na Siriju zbog uporabe kemijskog oružja, što Sirija i njezini saveznici opovrgavaju kao laž smišljenu kao povod za napad, prenosi Hina. "Umjesto da govori o spremnosti koalicije da ispali projektile na Siriju, SAD-u bi bilo bolje da obnovi uništeni grad Raku i pruži razne oblike pomoći njegovim napaćenim stanovnicima."

Britanska premijerka Theresa May spremna je dopustiti da vojska njezine države sudjeluje u vojnoj akciji kojom bi se odgovorilo na navodni napad kemijskim oružjem u Siriji.

Kopirati
Drag cursor here to close