Trump prijeti - ''Nemojte nam prijetiti''

Iran i Amerika razmijenili prijetnje

"BUDITE OPREZNI!", odgovorio je na isti način nekoliko sati kasnije iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif.
Vijesti / Svijet | 31. 07. 2018. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donald Trump je u ponedjeljak rekao da će se sastati s iranskim čelnicima "kad god budu htjeli" i "bez ikakvih preduvjeta".

"Ne znam jesu li spremni", rekao je američki predsjednik odgovarajući na pitanje o eventualnom susretu s iranskim kolegom Hasanom Rohanijem. "Mislim da će se htjeti sastati sa mnom, ja sam spreman na susret s njima kad god budu htjeli", dodao je na tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući koju je održao zajedno s talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom.

Trump je u svibnju objavio da se Sjedinjene Države povlače iz međunarodnog ugovora zaključenog 2015. koji bi trebao spriječiti Iran da proizvede atomsku bombu, ocijenivši ga odveć popustljivim prema Iranu. U istoj je prigodi ponovo uveo sve sankcije koje su bile ukinute na temelju tog ugovora, što bi moglo imati loše posljedice za mnoge europske tvrtke koje su nakon toga ulagale u Iranu i koje sada moraju otići ako ne žele biti izložene američkim kaznenim mjerama, piše Hina.

Washington zamjera Teheranu njegovu "destabilizacijsku" ulogu na Bliskom istoku i načinio je popis dvanaest strogih uvjeta za novi nuklearni dogovor s Iranom.

Između iranskih i američkih vlasti prošlog su tjedna napetosti porasle.

Predsjednik Rohani je prvo preporučio američkom kolegi da ne "dira lava dok spava", upozorivši da bi sukob s Iranom bio "majka svih ratova".

"NEMOJTE VIŠE NIKAD PRIJETITI SJEDINJENIM DRŽAVAMA JER ĆETE SNOSITI POSLJEDICE KAKVIH JE DOSAD MALO BILO U POVIJESTI", uzvratio je Donald Trump u tvitu namijenjenom Hasanu Rohaniju.

"BUDITE OPREZNI!", odgovorio je na isti način nekoliko sati kasnije iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif.

Kopirati
Drag cursor here to close