Prosvjednici ispred Bijele kuće

Tijekom prosvjeda Trump s obitelji odveden u podzemni bunker

Protokol je, naime, takav, da se u slučaju premještanja predsjednika na sigurno mjesto, onamo premješta i njegova obitelj.
Vijesti / Svijet | 01. 06. 2020. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump u petak navečer je nakratko odveden u podzemni bunker kad su se prosvjednici okupili ispred Bijele kuće, javlja CNN. Trump je tamo proveo nešto manje od sat vremena.

Video: LIVE: GEORGE FLOYD PROTESTS IN FRONT OF THE WHITE HOUSE IN DC

Upućeni izvori za CNN kažu da su i prva dama Melania Trump i njihov sin Barron također odvedeni u bunker. Protokol je, naime, takav, da se u slučaju premještanja predsjednika na sigurno mjesto, onamo premješta i njegova obitelj.

U nedjelju navečer je Bijela kuća upozorila zaposlenike koji u ponedjeljak moraju doći na posao, da sakriju svoje propusnice dok ne stignu na mjesto ulaska koje čuva tajna služba. Zbog prosvjeda mnogi zaposlenici Bijele kuće rade i na daljinu, a još uvijek je povećana i sigurnost.

Foto:AFP / Bijela kuća upozorila i zaposlenike na prosvjednike

Trump je pohvalio tajnu službu zbog postupanja s prosvjednicima ispred Bijele kuće, koji su izbili nakon smrti Georgea Floyda u Minneapolisu.

Zahvalio je tajnim službama u nizu objava na Twitteru, rekavši da se nije mogao osjećati sigurnije. Predložio je da radi pojačane sigurnosti i psi i naoružanje budu raspoređeni pred ulazom u Bijelu kuću, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close