Vučić pisao Trumpu

Trump pozvan u Srbiju

Vučić pisao Trumpu zbog pristojbi Prištine i pozvao ga da posjeti Srbiju
Vijesti / Svijet | 31. 01. 2019. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pristojbe koje je uvela Priština na robu iz Srbije predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga, napisao je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u pismu američkom šefu države Donaldu Trumpu i, uz poziv da posjeti Srbiju, poručio da je Beograd spreman sjesti za stol i nastaviti pregovore s Prištinom čim kosovska vlada "ukine tu nerazumnu i štetnu mjeru". 

 Kako je priopćeno iz Vučićeva ureda, srbijanski je predsjednik u pismu Trumpu zahvalio na potpori koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na njezinu putu eurointegracija, a poglavito na podršci "naporima za očuvanje mira i stabilnosti na zapadnom Balkanu". 

 Naglašavajući posvećenost dijalogu, Vučić piše kako mu pristupa "hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na zapadnom Balkanu", te naglašava da je Srbija ispunila "sve svoje obveze iz Briselskog sporazuma" o normalizaciji odnosa s Prištinom.  

 On je naglasio i da pristojbe koje je uvela Priština na robu iz Srbije "predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga", nanose štetu srpskoj ekonomiji i ugrožavaju život Srba na Kosovu čija prava Beograd "mora braniti i štititi". 

 "Naglašavam još jednom: istog trenutka kada Priština ukine tu nerazumnu i štetnu mjeru, spremni smo nastaviti dijalog u potrazi za trajnim i održivim rješenjem", poručio je Vučić u pismu Trumpu i pozvao ga da posjeti Beograd, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close