Sat vremena nakon što ga je iskritizirao

Trump poručio FBI-u: Stopostotno sam uz vas

''Predsjednik Sjedinjenih Država je stopostotno uz vas. Usput, vi ste odlični ljudi. Rekao bih 90 posto vas je odlično, zar ne? Preostalih deset posto, to baš i ne funkcionira dobro'', kazao je Trump
Vijesti / Svijet | 15. 12. 2017. u 22:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump je rekao da "stopostotno" podržava FBI, manje od sat vremena nakon što je iskritizirao tu agenciju.

Tijekom obraćanja na ceremoniji dodjele diploma Nacionalne akademije FBI-a u Quanticu u Virginiji, Trump je nahvalio tu agenciju, istaknuvši da je puna ''odličnih ljudi", prenosi BBC.

''Predsjednik Sjedinjenih Država je stopostotno uz vas. Usput, vi ste odlični ljudi. Rekao bih 90 posto vas je odlično, zar ne? Preostalih deset posto, to baš i ne funkcionira dobro'', kazao je Trump.

On je održao taj govor samo nekoliko dana nakon što je za tu agenciju izjavio da je "u rasulu" i "najgora u povijesti".

Prije nego što je stigao na kampus FBI u petak, Trump je novinarima naveo da je narod "veoma ljut" zbog postupaka te agencije, te da je "šteta šta se dogodilo s FBI-om".

Čini se da je Trump pri tome mislio na nedavne navode da su dva agenta FBI privatno razmjenjivala poruke tijekom izbora 2016. godina u kojima su ismijavali tadašnjeg predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa.

Republikanci tvrde da ta razmjena poruka dokazuje postojanje pristranosti na Trumpovu štetu u posebnoj istrazi koju vodi bivši direktor FBI Robert Mueller, koji istražuje moguću vezu između Trumpove kampanje i ruskih vlasti, te miješanje Rusije u američke izbore.

Po sadržaju tih poruka koji je predan Kongresu i do kojeg su došli američki mediji, ti agenti su također navodno ismijavali Demokrate Bernija Sandersa i Hillary Clinton, kao i druge istaknute političke ličnosti.

Po propisima FBI, agentima je dopušteno izražavati svoja mišljenja "kao pojedinac privatno i javno, o političkim subjektima i kandidatima".

Kopirati
Drag cursor here to close