‘Na tom se mjestu odlično osjećam‘

Trump otkrio gdje će održati govor povodom nominacije

I republikanci i demokrati ograničili su svoje tradicionalno višednevne stranačke konvencije u skladu s preporukama epidemiologa
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2020. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je izjavio kako planira govor kojim će na republikanskoj konvenciji prihvatiti svoju nominaciju za nadolazeće predsjedničke izbore održati na travnjaku ispred Bijele kuće, prenosi The New York Post.

"Svoj ću govor vjerojatno održati u Bijeloj kući, zato što je to odlično mjesto. To je mjesto od kojega se dobro osjećam, od kojega se ova zemlja dobro osjeća", kazao je Trump u intervjuu za taj list.

"Moguće je da ćemo to odraditi vani na jednom od travnjaka; imamo razne travnjake tako da bismo to, u okolnostima kineskoga virusa, mogli napraviti vani", rekao je Trump. Napomenuvši kako je travnjak oko Bijele kuće velik, Trump je ustvrdio kako bi to značilo da govoru može nazočiti velika grupa ljudi.

I republikanci i demokrati ograničili su svoje tradicionalno višednevne stranačke konvencije u skladu s preporukama za održavanje socijalne distance uslijed pandemije koronavirusa, piše Hina.

Trump je prošli tjedan predložio da govor prihvaćanja svoje nominacije za republikanskog kandidata na izborima koji će se održati 3. studenoga održi u Bijeloj kući, izazvavši osudu demokrata, koji smatraju da politički iskorištava to povijesno mjesto.

Još jedna ideja koju je izbacio ranije ovaj tjedan je da govor održi na bojnom polju Gettysburg u Pennsylvaniji, mjestu gdje se održala povijesna bitka u Američkom građanskom ratu.

Trumpov je govor planiran posljednjeg dana republikanske konvencije, koja će se održati od 24. do 27. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close