Možda jednog dana

Trump se trudi postati prijatelj Kim Jong Una

"Zašto bi me Kim Jong-un vrijeđao nazivajući me 'starim luđakom', kada ja njega ne bih NIKAD nazvao 'malim i debelim'?"
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2017. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump jako se trudi postati prijatelj sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una te se u poruci na Twitteru zapitao zbog čega ga Sjeverna Koreja vrijeđa nazivajući ga "starim luđakom" kad on Kima nikad ne bi nazvao "malim i debelim".

"Zašto bi me Kim Jong-un vrijeđao nazivajući me 'starim luđakom', kada ja njega ne bih NIKAD nazvao 'malim i debelim'?", zatvitao je ameirčki predsjednik pa dodao "Oh, jako se trudim postati njegov prijatelj - a možda se jednoga dana to i dogodi".

Južnokorejska agencija Yonhap prenijela je u subotu da je službeni Pyongyang kritizirao Trumpovu azijsku turneju, piše Hina.

"Primjedbe starog luđaka kakav je Trump neće nas nikada zaplašiti niti zaustaviti naše napredovanje", prenijela je agencija.

U sklopu turneje po Aziji Trump je s nacionalnim čelnicima razgovarao o sigurnosti koju Sjeverna Koreja ugrožava testiranjem balističkih raketa i nuklearnim pokusima prkoseći UN-ovim sankcijama.

U srijedu je Trump u govoru zastupnicima susjedne Južne Koreje, američke saveznice, rekao da on ne želi sukob sa Sjevernom Korejom.

Retorika je bila oštra između dvojice predsjednika proteklih mjeseci kada je Trump Kimu prijetio "vatrom i bijesom" i usporedio ga s filmskim likom nazivajući ga "rocketman" koji srlja prema samouništenju.

Kopirati
Drag cursor here to close