Tvrdi nećakinja

Trump nekome platio da polaže prijemni ispit na fakultetu umjesto njega?

U knjizi "Previše i nikad dovoljno: kako je moja obitelj stvorila najopasnijeg čovjeka na svijetu", Mary Trump piše da je Trump platio nekome da umjesto njega položi SAT, prijemni ispit koji koristi većina američkih sveučilišta, piše "The New York Ti
Vijesti / Svijet | 08. 07. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump platio je nekome da umjesto njega polaže standardizirani prijemni ispit na fakultetu dok je bio srednjoškolac, piše njegova nećakinja u knjizi koja bi trebala biti objavljena sljedeći tjedan.

U knjizi "Previše i nikad dovoljno: kako je moja obitelj stvorila najopasnijeg čovjeka na svijetu", Mary Trump piše da je Trump platio nekome da umjesto njega položi SAT, prijemni ispit koji koristi većina američkih sveučilišta, piše "The New York Times", prenosi Hina.

"Visoka ocjena koju je ta osoba dobila", dodaje gospođa Trump, "pomogla je mladom gospodinu Trumpu da kasnije stekne priznanje za dodiplomskog studija prestižne poslovne škole Wharton na Sveučilištu Pennsylvania", navodi "New York Times" prenoseći dijelove knjige.

Kellyanne Conway, viša savjetnica Bijele kuće, na pitanje o knjizi u utorak, rekla je novinarima u Bijeloj kući da je to obiteljska stvar.

"On nije njezin pacijent, on je njezin ujak", rekla je Conway, očito misleći na diplomu iz kliničke psihologije Mary Trump. "Mislim da su obiteljske stvari obiteljske stvari."

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany izjavila je u utorak: "To je knjiga puna neistina i o tome se radi".

Upravni odbor koji upravlja SAT testom nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Kopirati
Drag cursor here to close