Neslaganja u Bijeloj kući

Trump ne zna hoće li Mattis otići

"Mislim da je on na neki način demokrat, ako želite znati istinu", kazao je.
Vijesti / Svijet | 14. 10. 2018. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump rekao je kako nije siguran planira li američki ministar obrane James Mattis podnijeti ostavku, ali i da bi mogao te da ga smatra "na neki način demokratom".

"Pa, ne znam. To mi nije rekao", rekao je Trump u intervjuu za CBS-ovu emisiju "60 minuta", po izvatku iz transkripta objavljenom u nedjelju pred emitiranje emisije.

"Moglo bi biti da on planira otići", dodao je.

"Mislim da je on na neki način demokrat, ako želite znati istinu", kazao je.

"Ali general Mattis je dobar momak. Jako se dobro slažemo. On bi mogao otići. Mislim, u nekom trenutku svi odu. Svi. Ljudi odlaze. To je Washington."

Trump je odbacio izvješća o kaosu u Bijeloj kući kao "lažne vijesti". Ali i dodao: "Mijenjam stvari. I imam na to pravo. Imam ljude na čekanju koji će biti fenomenalni. Oni će doći u administraciju, oni će biti fenomenalni."

Mattis, umirovljeni general marinaca, zna se ponekad sukobiti s konzervativnijim članovima vlade kao što je John Bolton, savjetnik za nacionalnu sigurnost.

Ponekad zna imati drugačija stajališta nego predsjednik, primjerice kada je u ljeto 2017. zagovarao više diplomatskih mjera za denuklearizaciju Korejskog poluotoka.

Mattis je prošli mjesec odbacio izvješća da u dogledno vrijeme planira otići s dužnosti.

Njegova pozicija postala je upitna nakon objave knjige Boba Woodwarda o Trumpu te anonimnog komentara u The New York Timesu o otporu koji dužnosnici Bijele kuće pružaju predsjedniku.

Dužnosnici Pentagona zanijekali su da je Mattis autor tog članka.

Kopirati
Drag cursor here to close