Prošli je bio katastrofa

Trump - moguć novi ''pravi'' sporazum s Iranom

Amerika je spremna dpostići pravi dogovor s Iranom
Vijesti / Svijet | 25. 07. 2018. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump ostavio je otvorenom mogućnost pregovora o novom sporazumu o denuklearizaciji Irana.  

Trump je naveo da Iran nije ista zemlja, od kako je on odlučio da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma s Teheranom, te je poručio da je spreman za dogovor, prenosi agencija AP.  

''Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ali mi smo spremni postići pravi dogovor, ne dogovor koji je napravila prethodna administracija, koji je bio katastrofa'', rekao je Trump, navodi agencija Reuters.  

Trumpov komentar o Iranu uslijedio je nakon što je u nedjelju zaprijetio iranskom predsjedniku Hassanu Rouhaniju da će se suočiti s "užasnim posljedicama" ako bude prijetio SAD-u.

Iranski predsjednik je upozorio Trumpa, zbog njegovog neprijateljskog odnosa prema Teheranu, da "Amerika treba znati - rat s Iranom je majka svih ratova".

Trump je Twitteru nalogu odgovorio, velikim slovima, da ukoliko Iran prijeti SAD-u, ta zemlja će "pretrpjeti posljedice kakve je samo nekolicina pretrpjela kroz povijest".

Al Jazeera napominje da se za manje od dva tjedna očekuje da američka administracija počne s ponovnim uvođenjem sankcija Iranu, koje su ukinute prema nuklearnom sporazumu iz 2015. godine.




Kopirati
Drag cursor here to close