Pametan je on

Trump: Kim Jong-un riskira da izgubi sve

''On ne želi pokvariti svoj privilegirani odnos s američkim predsjednikom niti se miješati u američke predsjedničke izbore u studenom'', rekao je.
Vijesti / Svijet | 08. 12. 2019. u 21:19 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena  / Donald Trump i Kim Jong-un

Američki predsjednik Donald Trump smatra da vođa Sjeverne Koreje Kim Jon-un riskira izgubiti sve ako nastavi s neprijateljskim postupcima i da se njegova zemlja mora denuklearizirati, nakon što je Pjongjang objavio da je izveo "uspješan test velike važnosti".

''Kim Jong-un je previše pametan i može previše izgubiti, zapravo sve, ako postupa na neprijateljski način. On je potpisao snažan sporazum o denuklearizaciji sa mnom u Singapuru'', napisao je Trump na Twitteru, govoreći o njegovu prvom summitu s Kimom u Singapuru 2018.

''On ne želi pokvariti svoj privilegirani odnos s američkim predsjednikom niti se miješati u američke predsjedničke izbore u studenom'', rekao je.

Pjongjang je ranije u nedjelju objavio da je sjevernokorejska vojska u subotu provela "vrlo važan test" na poligonu za lansiranje projektila Sohae.

''Sjeverna Koreja, pod vodstvom Kim Jong-una raspolaže ogromnim privrednim potencijalom, ali mora se denuklearizirati kao što je obećala'', nastavio je Trump.

NATO, Kina, Rusija, Japan i cijeli svijet se slažu u vezi toga, dodao je.

Nakon opasnog porasta napetosti, SAD i Sjeverna Koreja pokrenuli su dijalog poslije historijskog susreta dvojice čelnika u junu 2018. u Singapuru.

Ali drugi sastanak na vrhu, u veljači u Hanoiu, nije polučio uspjeh i pregovori su od tada u zastoju.

Predsjednik Trump je u subotu izrazio zadovoljstvo svojim jako dobrim odnosima sa sjevernokorejskim čelnikom.

''Mislim da obojica želimo da tako ostane. On zna da me čekaju izbori'', rekao je i dodao da bi bio iznenađen da Sjeverna Koreja postupi neprijateljski.

Kopirati
Drag cursor here to close