SAD-Meksiko

Trump ide na granicu

Nakon što je naglo prekinuo sastanak s demokratskim čelnicima u Bijeloj kući o financiranju zida na meksičkoj granici, američki predsjednik Donald Trump odlučio je poći na jug SAD-a
Vijesti / Svijet | 10. 01. 2019. u 08:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za izgradnju zida  Trump traži 5,7 milijardi dolara

Nakon što je naglo prekinuo sastanak s demokratskim čelnicima u Bijeloj kući o financiranju zida na meksičkoj granici, američki predsjednik Donald Trump odlučio je poći na jug Sjedinjenih Američkih Država kako bi se i sam uvjerio kakvo je stanje na granici s Meksikom.

Prethodno je na Twitteru napisao kako je sastanak s demokratama, organiziran kako bi se prekinula blokada vlade, bio "potpuni gubitak vremena", prenosi agencija AFP.

Upravo su nesuglasice oko izdvajanja novca za izgradnju zida prema Meksiku, kojim bi se po Trumpovom mišljenju spriječile nelegalne migracije, prouzročile blokadu savezne vlade.

Stoga je organiziran sastanak Trumpa sa čelnikom demokrata u Senatu Chuckom Schumerom i predsjednicom Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi, ali bez znakova rješenja.

- Upravo sam otišao sa sastanka s Chuckom i Nancy. Potpuni gubitak vremena. Upitao sam što će se dogoditi za 30 dana ako brzo pokrenem stvari, hoćete li odobriti sigurnost granice koja uključuje zid ili čeličnu prepreku? Nancy je rekla: ne. I ja sam ih pozdravio. Ništa ne funkcionira - objavio je američki predsjednik na Twitteru.

- Predsjednik se dignuo i otišao. Još jednom smo bili svjedoci hira jer nije mogao dobiti što je htio - rekao je novinarima Schumer nakon susreta, prenosi Al jazeera Balkans. 

Više od dva tjedna 800.000 zaposlenika savezne vlade ne prima plaću. Tako bi uskoro mogao pasti rekord u najduljem prekidu rada savezne vlade u povijesti koji je iznosio 21 dan, između kraja 1995. i početka 1996. godine, u vrijeme predsjednika Billa Clintona.

Za izgradnju zida na granici s Meksikom, podsjeća Reuters, Trump traži 5,7 milijardi dolara. Demokrati to odbijaju.

Kopirati
Drag cursor here to close