Izbori u Americi

Trump i službeno republikanski predsjednički kandidat

Nacionalna ispitivanja javnog mnijenja manje od 70 dana prije izbora ga ne favoriziraju.
Vijesti / Svijet | 28. 08. 2020. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Donald Trump u petak je i službeno prihvatio republikansku nominaciju, postavši tako predsjednički kandidat uoči izbora 3. studenoga, a u svom govoru na južnom travnjaku Bijele kuće nije propustio napasti demokratskog suparnika Joea Bidena

Dok se Sjedinjene Države bore protiv pandemije koronavirusa i vala proturasističkih protesta, a nacionalna ispitivanja javnog mnijenja manje od 70 dana prije izbora ga ne favoriziraju, Trump je prihvatio nominaciju svoje stranke na završnoj noći Republikanske nacionalne konvencije govorom u kojem je ustvrdio “da bi pobjeda Bidena na izborima samo pogoršala krize koje opsjedaju zemlju i vodila u potpunu anarhiju”.

“Ni u jednom trenutku birači se nisu suočili s jasnijim izborom između dvije stranke, dvije vizije, dvije filozofije ili dva programa. Proveli smo posljednje četiri godine poništavajući štetu koju je Joe Biden nanio tijekom posljednjih 47 godina”, kazao je Trump, referirajući se na Bidenovu karijeru američkog senatora i potpredsjednika.

Prve tri večeri republikanske konvencije bile su usredotočene na pokušaje uvjeravanja Amerikanaca da su demokrati, a ne Trumpova administracija, krivi za rasne svađe u američkim gradovima, dok je obećao da će prekinuti zločin i nasilje koje pogađaju zemlju. U četvrtak je Biden (77) optužio Trumpa (74) da je “bauk nasilja koristio kao političku strategiju, umjesto da rješava probleme”. Demokrati su službeno nominirali Bidena kao predsjedničkog kandidata na konvenciji prošlog tjedna.

Trumpova odluka da održi govor ispred Bijele kuće pred više od tisuću i pol ljudi ponovno je pokrenula kritike da Bijelu kuću koristi posve neprilično u stranačke svrhe i ignorira rizik od prijenosa koronavirusa.

“To je mjesto na kojem se osjećam dobro, to je mjesto u kojem se zemlja osjeća dobro”, odgovorio im je Trump, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close