Amerika uz Guaida

Trump i Pence pozvali Rusiju da napusti Venezuelu

I potpredsjednik Mike Pence je pozvao Rusiju da prestane podržavati Madura, a dolazak ruskih trupa, odnosno 100 vojnika tijekom vikenda, smatra "nepotrebnom provokacijom".
Vijesti / Svijet | 27. 03. 2019. u 19:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump smatra da "Rusija treba napustiti Venezuelu", prenosi Anadolija.

Nakon što su tijekom vikenda u Venecuelu stigli pripadnici specijalnih ruskih postrojbi, Trump je poručio da su Sjedinjene Američke Države i dalje uz čelnika venezuelanske opozicije Juana Guaidoa.

''Sto posto smo s vama'', rekao je Trump tijekom susreta u Washingtonu s Fabianom Rosales, suprugom Juana Guaidoa.

I potpredsjednik Mike Pence je, kako prenosi Reuters, pozvao Rusiju da prestane podržavati Madura, a dolazak ruskih trupa, odnosno 100 vojnika tijekom vikenda, smatra "nepotrebnom provokacijom".

''Pozivamo Rusiju da prekine pružati svaku podršku Madurovom režimu i stane uz Juana Guaidoa, ali i uz narode ove hemisfere i širom svijeta dok se ne obnovi sloboda'', naveo je Pence.

Venezuela je pogođena prosvjedima od početka godine, kada je predsjednik Nicolas Maduro položio prisegu za drugi mandat nakon izbora koje je opozicija bojkotirala.

Napetost se dodatno povećala kada se opozicijski čelnik Juan Guaido 23. siječnja proglasio za privremenog šefa države, što su podržali SAD i mnoge eropske i latinoameričke države.

Rusija, Turska, Kina, Iran, Bolivija i Meksiko podržavaju vlast venezuelanskog predsjednika Madura.

Kopirati
Drag cursor here to close