Snimke predane

Trump i Erdogan u Parizu razgovarali o ubojstvu Khashoggija

Erdogan je u potvrdio da su audio snimke ubojstva predane američkim, francuskim, njemačkim i britanskim vlastima
Vijesti / Svijet | 11. 11. 2018. u 13:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dailysabah.com / 

Predsjednici Sjedinjenih Američkih Država i Republike Turske Donald Trump i Reccep Tayyip Erdogan razgovarali su u Parizu kako riješiti ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija, izjavio je danas dužnosnik Bijele kuće.

Oba predsjednika kao i brojni drugi lideri država svijeta nazoče u Parizu središnjoj ceremoniji obilježavanja 100. godina od završetka Prvog svjetskog rata.

Erdogan je u potvrdio da su audio snimke ubojstva predane američkim, francuskim, njemačkim i britanskim vlastima, tvrdeći da je operacija naručena od "najviših dužnosnika" vlade Saudijske Arabije.
Trump je izrazio očekivanje da će do sljedećeg tjedna biti poznato mnogo više detalja o ubojstvu novinara, dodajući da se radi zajedno s Kongresom, Turskom i Saudijskom Arabijom da bi ustanovio tko je odgovoran, prenosi Reuters.

Podsjetimo, Khashoggi, kritičar vladajućeg saudijskog princa Mohammed bin Salman, ubijen je u konzulatu Saudijske Arabije u Istambulu prošlog mjeseca. Saudijske vlasti priznale su ubojstvo, ali tijelo Khashoggija nije pronađeno.

Kopirati
Drag cursor here to close