Bijela kuća

Trump: Dogovor s demokratima o ublažavanju štete prouzročene koronavirusom

Sporazumom bi se zaustavio zastoj oko zahtjeva republikanskog predsjednika za dodavanjem 250 milijardi dolara programu zajma za male tvrtke.
Vijesti / Svijet | 20. 04. 2020. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju kako su republikanci "blizu" postizanja sporazuma s demokratima o drugom paketu pomoći za ublažavanje gospodarske šteta koju je nanijela pandemija koronavirusa.

Američki zakonodavci blizu su dogovora o odobravanju dodatnog novca kako bi se pomoglo malim tvrtkama oštećenim pandemijom koronavirusa i mogli bi sporazum zaključiti već u ponedjeljak, izjavio je predsjednik Donald Trump.

Trump je u brifingu Bijele kuće o krizi rekao da su republikanci "blizu" postizanja dogovora s demokratima i sugerirao da bi u ponedjeljak mogla biti rezolucija.

Ranije je demokratski čelnik u Senatu Chuck Schumer izjavio kako se nada da će se već u nedjelju navečer postići sporazum s republikancima. Međutim upozorio je kako obje strane imaju još nekoliko pitanja koja moraju riješiti, javlja Hina.

Sporazumom bi se zaustavio zastoj oko zahtjeva republikanskog predsjednika za dodavanjem 250 milijardi dolara programu zajma za male tvrtke. Kongres je program prihvatio prošlog mjeseca kao dio plana pomoći za zaštitu od coronavirusa u iznosu od 2,3 trilijuna dolara, ali za njega je ponestalo novca.

Republikanci u Senatu i ministar financija Steven Mnuchin dobili su poziv za konferenciju u nedjelju popodne, rekao je visoki republikanski pomoćnik, koji je dodao da se i Trump pridružio pozivu.

Demokratski lideri žele više novca za mala poduzeća, ali s dodatnim zaštitnim mjerama kako bi se osiguralo da kredit dolazi do poduzeća u manjim zajednicama. Također su tražili više sredstava za državne i mjesne samouprave i bolnice, kao i pomoć u hrani za siromašne.

Kopirati
Drag cursor here to close