Predizborna

Trump Covid nazvao "kineskom kugom"

Američki predsjednik Donald Trump je tijekom gostovanja u radio emisiji oštro kritizirao stav njegovog demokratskog rivala Bidena o Kini...
Vijesti / Svijet | 12. 08. 2020. u 09:19 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će Amerikanci morati naučiti kineski jezik ukoliko njegov protukandidat Joe Biden pobijedi na predsjedničkim izborima 3. studenog.

Trump je tijekom gostovanja u radio emisiji oštro kritizirao stav njegovog demokratskog rivala Bidena o Kini.

"Ako ja ne pobijedim na izborima, Kina će postati vlasnik SAD-a, a potom će Amerikanci morati naučiti govoriti kineski", rekao je aktualni američki predsjednik.

Podsjetio je da je imao bliske odnose s kineskim predsjednikom Xiom Jinpingom prije izbijanja pandemije koronavirusa.

"Naši odnosi više nisu baš veoma dobri, jer nisu uradili ono što je bilo potrebno oko pitanja Covid-19", rekao je Trump.

Napominjući da se dugo nije susretao sa Xiom Jinpingom, Trump je kazao da je virus koji se pojavio u Kini utjecao i na njegov politički stav.

"Prije nego što je kineska kuga došla u našu zemlju, mislim da bi me čak i George Washington teško pobijedio na izborima", kazao je Trump u svome već prepoznatljivom stilu.

Trump je krajem srpnnja čak pozvao i na odgađanje predsjedničkih izbora navodeći mogućnost prevara koje bi se mogle desiti prilikom glasovanja putem pošte.

Kako je napisao na društvenoj mreži Twitter glasovanje putem pošte bi moglo dovesti do prevara i netočnih rezultata.

"To će biti velika sramota za SAD. Odgodite izbore dok ljudi ne budu mogli pravilno i sigurno glasati", napisao je Trump.

Prijedlog je uslijedio mjesecima nakon što je Trump izrazio protivljenje zbog slanja glasačkih listića poštom uslijed pandemije koronavirusa, za koju je rekao da će dovesti do "namještenih izbora".

Predsjednički izbori u SAD-u planirani su 3. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close