NIje išlo

Trump bi volio da je bio nježniji

"Volio bih imati znatno nježniji ton", dodao je. "Smatram kako u određenoj mjeri nemam izbora, no možda imam, i možda sam mogao u tom smislu biti nešto blaži".
Vijesti / Svijet | 06. 11. 2018. u 07:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak kako bi volio da je tijekom prve dvije godine svojega mandata koristio nježniji ton, istodobno agresivno nastavljajući s antiimigrantskom kampanjom koja je u središtu njegovih napora da priskrbi republikancima bolje rezultate na kongresnim izborima u utorak, piše Hina.

U ekskluzivnom intervjuu za Sinclair Broadcasting, jedan od najvećih američkih televizijskih operatera, na pitanje postoji li nešto vezano uz njegove prve dvije godine u Ovalnom uredu zbog čega žali i što bi volio promijeniti, predsjednik Trump je odgovorio: "Rekao bih, ton".

"Volio bih imati znatno nježniji ton", dodao je. "Smatram kako u određenoj mjeri nemam izbora, no možda imam, i možda sam mogao u tom smislu biti nešto blaži".

U ponedjeljak, dan uoči održavanja američkih kongresnih izbora koji će odlučiti ostaju li uzde Kongresa u rukama njegove republikanske stranke, Trump je održao niz medijskih istupa i skupova u Ohiju, Indijani i Missouriju.

U razgovoru za Sinclair Broadcasting, Trump je kazao kako nije zadovoljan zatrovanošću aktualnog američkog političkog diskursa što, međutim, pripisuje "sezoni izbora".

"Volio bih pronaći zajednički jezik i mislim da bi se nakon izbora dosta toga moglo dogoditi", rekao je. "Ali trenutno su oni u svojem tonalitetu, a mi u svojem".

U Indijani, Trump je kazao kako demokrati "potiču milijune ilegalaca na kršenje naših zakona, rušenje naših granica i pustošenje naše zemlje".

"To nije rasizam", rekao je Trump za Sinclair. "Radi se samo o tome da ljudi moraju u našu zemlju dolaziti legalnim putovima jer, u suprotnom, nemate zemlju".

Kopirati
Drag cursor here to close