Ne zna ništa o njemu

Trump: Assange nije moja stvar

''To nije moja stvar'', rekao je Trump novinarima u Ovalnoj sobi.
Vijesti / Svijet | 11. 04. 2019. u 21:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WASHINGTON, 11. aprila (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump nije želio komentirati uhićenje osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea rekavši da ne zna ništa o tome.

Ranije danas britanska policija uhitila je Assangea nakon što mu je Ekvador oduzeo azil koji mu je omogućavao da boravi sedam godina u veleposlanstvu te zemlje u Londonu.

''To nije moja stvar'', rekao je Trump novinarima u Ovalnoj sobi.

AP podsjeća da je Trump više od 100 puta tijekom izborne kampanje 2016. godine hvalio WikiLeaks kada je ta organizacija objavila mailove njegove rivalke Hillary Clinton.

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange proglašen je krivim pred sudom u Westminsteru zbog kršenja uvjeta za puštanje uz kauciju, za što mu prijeti zatvorska kazna od 12 mjeseci, prenosi Reuters.

Uhićen je jutros u Veleposlanstvu Ekvadora u Londonu, a britanska policija potvrdila je da je to učinjeno po zahtjevu Sjedinjenih Američkih Država.

Sudac je potvrdio da će Assange ponovno biti izveden pred sud 12. lipnja, kad će se razmatrati zahtjev SAD-a za njegovo izručenje.

Assange se izjasnio da se ne smatra krivim zato što se nije predao pravosudnim tijelima.

SAD traži njegovo izručenje zbog kaznenih prijava za objavljivanja više desetaka tisuća tajnih vladinih dokumenata, podsjeća Al Jazeera Balkans.

Kopirati
Drag cursor here to close