Pijani i neodgovorni

VIDEO | Tri policajca suspendirana, dali maloljetnici da vozi maricu

Na policiji tvrde da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti dati na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo
Vijesti / Svijet | 07. 08. 2018. u 18:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri mlada slovenska policajca su suspendirana zato što su maloljetnu prijateljicu najmlađeg od njih u kasnim noćnim satima "provozali" u policijskom kombiju.

Pri tome su joj dopustili da vozi "maricu" iako nema vozački ispit, a svi su zajedno pili alkohol, objavili su slovenski mediji, a potvrdila i policijska uprava Kranj, na čijem se području incident i dogodio.

33-godišnji policajac i njegov 5 godina mlađi kolega, kao i 20-godišnji policijski pripravnik na čiju su ideju prošlog tjedna pozvali njegovu maloljetnu prijateljicu već su u disciplinskom postupku, a budu li uz to optuženi i osuđeni za "nesavjesno"" ponašanje tijekom dužnosti mogli bi biti kažnjeni i s 3 godine zatvora ili novčanom kaznom, objavile su u utorak televizijska postaja POP-TV i Slovenski radio.



Na policiji tvrde da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti dati na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu 2-godišnjeg obrazovanja za tu službu na ljubljanskoj policijskoj akademiji da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerirati, te da nije slučajno što tijekom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima, prenose slovenski mediji.

Policijska postaja Kranj potvrdila je da se radi o policajcima koji djeluju na njihovom području i da su u suspenziji zbog disciplinskog prekršaja, a prijeti im i otkaz i mogućnost kaznene prijave.

Kako navode mediji, za icident s maloljetnom djevojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autocesti, nakon što je cijelo "društvo"" konzumiralo alkohol, doznalo se tako što je ona cijeli događaj snimala pametnim telefonom i objavila na društvenim mrežama, prenosi Hina.

To je primijetio jedan policajac koji radi u unutarnjoj kontroli policije, te tražio da se slučaj ispita.

Nakon toga, djevojka je pozvana na informativni razgovor na policiju, gdje je sve priznala, navode mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close