Strah, panika, stres

Treba dobro provjeriti: Merkel nakon trećeg testa negativna na koronu

Merkel (65) nalazi se uz samoizolaciji u svom berlinskom stanu, nakon što je saznala 22. ožujka da je liječnik koji je nju cijepio zaražen koronavirusom.
Vijesti / Svijet | 30. 03. 2020. u 22:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći test njemačke kancelarke Angele Merkel na koronavirus je negativan, ali ona će ostati u kućnoj karanteni narednih dana, priopćio je danas njen glasnogovornik Steffen Seibert.

Merkel (65) nalazi se uz samoizolaciji u svom berlinskom stanu, nakon što je saznala 22. ožujka da je liječnik koji je nju cijepio zaražen koronavirusom.

''Treće testiranje kancelarke također je bilo negativno. Ona će nastaviti sa svojim službenim poslovima iz svoje kućne karantene u narednim danima'', navodi Seibert u priopćenju za javnost.

Nije bilo odmah jasno hoće li Merkel biti podvrgnuta novom testiranju.

Osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima virusom COVID-19 generalno se savjetuje da ostanu u samoizolaciji 14 dana.

Tijekom boravka u izolaciji, Merkel je održavala sastanke vlade putem video linka.

Ona je u subotu objavila audio poruku u kojoj se zahvaljuje Nijemcima što poštuju stroge restriktivne mjere i izbjegavaju nepotrebne društvene kontakte.

Također je pozvala na strpljivost, naglašavajući kako je prerano reći kada se ograničenja mogu ublažiti.

Njemačka ima više od 57.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa i 455 umrlih, sudeći po Institutu za kontrolu bolesti Robert Koch, prenosi AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close