Carles Puigdemont

Traži se oslobađajuća presuda za katalonske dužnosnike

Dvanaest visokorangiranih separatista, čije je suđenje pred Vrhovnim sudom Španjolske počelo u utorak, suočavaju se s brojnim optužbama, uključujući i onu za pobunu.
Vijesti / Svijet | 12. 02. 2019. u 15:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši čelnik katalonskog pokreta za neovisnost koji je pobjegao iz Španjolske pozvao je da 12 dužnosnika kojima je u utorak počelo suđenje u Madridu budu oslobođeni optužbi za koje se terete.

Carles Puigdemont izjavio je novinarima u Berlinu da je ''suđenje koje je jutros počelo u Madridu test za kompletan španjolski pravosudni sustav, stoga je to test za španjolsku demokraciju''.

''Ja, ipak, vjerujem da će španjolska država iskoristiti ovu priliku objaviti ispravnu presudu, a to je oslobađanje'', izjavio je Puigdemont.

On je uspješno izbjegao izručenje iz Njemačke kada ga je njemački sud odbio vratiti u Španjolsku. Živi u Belgiji od listopada 2017.godine.

Dvanaest visokorangiranih dužnosnika, čije je suđenje pred Vrhovnim sudom Španjolske počelo u utorak, suočavaju se s brojnim optužbama, uključujući i onu za pobunu, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close