Sedmero poginulih

Traže se zarobljeni pod ruševinama zgrade u Sihanoukvillu

Pokrajinska vlada navodi u priopćnju da su četvorica kineskih radnika koji su sudjelovali u građevinskim radovima uhićeni dok je pokrenuta istraga nesreće.
Vijesti / Svijet | 22. 06. 2019. u 14:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam građevinskih radnika je poginulo i 21 je ozlijeđen kada se zgrada u izgradnji urušila u kambodžanskom priobalnom gradu Sihanoukville u subotu ujutro, priopćile su vlasti. 

Pokrajinska vlada navodi u priopćnju da su četvorica kineskih radnika koji su sudjelovali u građevinskim radovima uhićeni dok je pokrenuta istraga nesreće. 

Spasilačka operacija na mjestu nesreće u tijeku je kako bi se pronašlo još radnika zarobljenih pod ruševinama, propćio je gradski policijski načelnik, major Thul Phorsda. 

Ministarstvo rada priopćilo je da je 30 radnika bilo na građevini u vrijeme kada je počela da se urušava u četiri sata ujutro. Policija i pokrajinske vlasti priopćile su kako sa sigurnošću ne mogu reći koliko je ljudi radilo na zgradi.  

Nije bilo odmah jasno šta je izazvalo rušenje. 

Yun Min, guverner pokrajine Preah Sihanouk, izjavio je da je zgrada u vlasništvu kineskog investitora koji je otkupio zemlju radi građenja kondominija - u jednom od brojnih kineskih projekata u turističkom gradu u ekspanziji. 

Ministar informiranja Khieu Kanharith propćio je na svojoj Facebook stranici da su kambodžanski radnici koristili građevinu kao prenoćište. Zgrada je bila dovršena između 70 i 80 posto, prenosi Associted Press. 

Kopirati
Drag cursor here to close