Rumunjska

Toalet papirom 'zavili' zgradu vlade

Više od 1.500 demonstranata bacalo rolne toalet papira ka zgradi rumunske vlade
Vijesti / Svijet | 09. 11. 2017. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj prosvjednika koji su srijedu navečer prosvjedovali ispred sjedišta rumunske vlade protiv usvajanja Hitne vladine uredbe u vezi s amandmanima na paket pravosudnih zakona prešao je 1.500, a oni su izražavali svoje nezadovoljstvo bacanjem rolni toalet papira u smjeru zgrade vlade.

Demonstranti su se ponovo okupili na trgu Victoriei nakon prvog kruga demonstracija u kojem su sudjelovale stotine ljudi, javlja rumunska novinska agencija Agerpres.

Demonstranti su uzvikivali antivladine slogane, pravili buku bubnjevima i vuvuzelama, nosili zastave i plakate s porukama: "Izađite iz domova ako vas se tiče!", "Ne želimo biti nacija lopova", "Sramota, sramota, zbog krvoprolića!".

Oni su također pjevali državnu himnu i uzvikivali "Bit ćemo ovdje, dan za danom".

Demonstranti su nosili slike Liviua Dragnea, čelnika Socijaldemokratske partije i predsjednika Donjeg doma rumunskog parlamenta, te Calina Popescu-Tariceanua, čelnika Saveza liberala i demokrata za Europu i predsjednika Gornjeg doma parlamenta, obučenih u zatvorske uniforme, te su ih nakon nekog vremena postavili na tlo i prekrili toalet papirom.

Istovremeno su bacali rolne toalet papira ka zgradi vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close