Zajedno protiv Trumpa

Beba Trump letjela iznad Londona

Prosvjedi se održavaju pod motom "Zajedno protiv Trumpa", a cilj je da pokažu kako se protive njegovoj politici razdvajanja, mržnje i sujete.
Vijesti / Svijet | 04. 06. 2019. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Balon visok šest metara koji predstavlja predsjednika SAD-a Donalda Trumpa kao bebu podignut je u zrak jutros u blizini zgrade parlamenta u Londonu gdje prosvjeduje na tisuće ljudi protiv njegove službene posjete i odluka.

Demonstranti hodaju ulicama i u rukama drže brojne poruke upućene Trumpu, a među njima su da je lažov i da nije dobrodošao, te "Ne u moje ime", "Zaustavite Trumpa", "Ne rasizmu", "Kilmatske promjene su stvarne", "Trump je klimatska katastrofa", "Zaustavite Trumpovu nukelarnu utrku''.

Prosvjedi se održavaju pod motom "Zajedno protiv Trumpa", a cilj je da pokažu kako se protive njegovoj politici razdvajanja, mržnje i sujete.

"Trump konstantno pokazuje da ne odgovara na razloge i činjenice već na poniženje. Naš balon je dio ponosne povijesne političke satire Velike Britanije i šalje jasnu narančastu poruku Trumpu i njegovim političarima da nisu dobrodošli", kazala je Anna Vickerstaff, jedna od kreatorica balona, piše Klix.

Online peticiju protiv dolaska Trumpa potpisalo je 1.863.708 osoba. Portparol Donjeg doma britanskog parlamenta John Bercow rekao je kako Trumpu neće biti dozvoljeno obraćanje.

"Mislim da je on najgori američki predsjednik od Richarda Nixona i graniči s glupom osobom", rekao je 71-godišnji demonstrant.

Shana White koja ima britansko i američko državljanstvo kazala je kako Trump nije dostojan državne posjete.  

Foto: Twitter / Tisuće Britanaca na ulicama zbog Trumpa 

"Sada smo ga pozvali u našu zemlju Veliku Britaniju, to je nepoštivanje i zašto želimo trgovački ugovor nakon Brexita? Mislim da on nije prava vrsta predsjednika i ima dosta pravila i zakona kojima se protivim", kazala je.

Na proteste stižu i autobusi iz Velsa, sjeveroistoka Engleske i Swansea. Na ulicama su i studenti iz drugih europskih zemalja, umirovljenici, radnici....

"On je užasan, rasista, seksista i mizogin (osoba koja mrzi žene), a on utječe na svijet. Užas", kazale su umirovljenice.

Kopirati
Drag cursor here to close