Predsjednik Kosova

Thaci: Sporazum sa Srbijom dugujemo novim generacijama

"Gledam s nadom i optimizmom da će stvari ići u pravom smjeru, da će ići ka nastavku dijaloga između Kosova i Srbije", kazao je Thaci.
Vijesti / Svijet | 25. 01. 2019. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je u Davosu, gdje sudjeluje na Svjetskom ekonomskom forumu, da mlađim generacijama duguje mirovni sporazum sa Srbijom i dodao kako ne treba zaboraviti prošlost nego treba misliti na budućnost. 

 "Gledam s nadom i optimizmom da će stvari ići u pravom smjeru, da će ići ka nastavku dijaloga između Kosova i Srbije", kazao je Thaci za RTK i dodao kako ohrabruje potvrda sastanka izaslanstva Kosova i predstavnika Europske unije u utorak u Bruxellesu. 

 "Mislim kako je to ozbiljan korak i ovo izaslanstvo će imati moju punu podršku", poručio je Thaci.  

Napomenuo je pri tom kako se nada i radi na tome da se postigne dogovor u ne tako dalekoj budućnosti između Kosova i Srbije, sporazum koji će biti sveobuhvatan, te koji će se, kako je kazao, okončati članstvom Kosova u UN i priznanjem Kosova od strane Srbije. 

Istaknuo je kako se ni pod kojim okolnostima ne bi trebali ugroziti odnosi sa Sjedinjenim Američkim Državama i Europskom unijom, i kazao kako Kosovo nema alternativu, osim euroatlantske budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close