Kosovo

Thaci najavio ostavku ako Skupština ne prihvati sporazum sa Srbijom

Thaci je poručio da pripajanje Bujanovca, Medveđe i Preševa može biti dio sporazuma sa Srbijom i da u tom slučaju, to neće biti kršenje, već, mijenjanje Ustava, prenosi Beta.
Vijesti / Svijet | 26. 02. 2019. u 15:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kosova Hashim Thaci najavio je da će podnijeti ostavku ako Skupština ne odobri sporazum sa Srbijom i da će raspisati referendum o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu.

Uvjeren je da bi taj referendum dobio zato što preko 75 posto građana na Kosovu podržava pripajanje Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kosovski predsjednik Hashim Thaci je poručio da pripajanje Bujanovca, Medveđe i Preševa može biti dio sporazuma sa Srbijom i da u tom slučaju, to neće biti kršenje, već, mijenjanje Ustava, prenosi Beta.

''Čak i kritičari ne mogu da kažu da je to kršenje Ustava, Ustav nećemo kršiti, već mijenjati. Postići ćemo sporazum, predložiti ga Skupštini Kosova koja može da ga usvoji ili ne. Ako se Bujanovac, Medveđa i Preševo po sporazumu pripoje Kosovu, a Skupština Kosova to ne odobri, ja ću podnijeti ostavku i raspisati referendum'', poručio je Thaci.

Smatra da bi na referendumu pobijedio jer 99 posto ljudi iz Bujanovca, Medveđe i Preševa želi da se pripoji Kosovu, dok oko između 75 ili 80 posto građana na Kosovu dijele istu želju.

Međutim u izjavama dužnosnika i građana Preševske doline se ističe da oni ne žele ujedinjenje s Kosovom ako to znači podjelu Kosova. Thaci je negirao da bi sporazum mogao podrazumjevati odricanje od dijela teritorije Kosova.

Kopirati
Drag cursor here to close