Sastanak

Thaci: Kosovo u Washington ide sa državnom zastavom

Nastavit ćemo da radimo za mlado Kosovo, europsko Kosovo i multietničko Kosovo. Zato svaka predrasuda ili spekulacija potpuno je nepotrebna”, rekao je Thaci.
Vijesti / Svijet | 18. 06. 2020. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kosova Hashim Thaci izjavio je da kosovska delegacija ide sa stabilnim principima i dobro međuinstitucionalno koordinirana na sastanak u Washington, 27. lipnja, javlja Anadolu Agency (AA).

Thaci je na konferenciji za novinare govoreći o predstojećem sastanku sa srbijanskom delegacijom u Washingtonu na poziv specijalnog izaslanika za dijalog Richarda Grenella, istakao da je Kosovo bilo i bit će na pravoj strani povijesti.

''Najavljeni sastanak u Bijeloj kući smatramo povijesnim zaokretom i neoponovljivom mogućnošću za početak jednog jako teškog, ali neohodnog procesa za postizanje mira. Državna delegacija Republike Kosovo, kao i u prošlosti i sada ide pripremljena da bi dostojanstveno i sa integritetom predstavljala državne interese i građana Kosova'', kazao je Thaci.

Po rečima Thacija, Kosovo je blagosloveno podrškom Sjedinjenih Američkih Država i radiće na mirovnom i povijesnom sporazumu kojim će se zatvoriti jednom za svagda jednovekovni sukob Kosova i Srbije.

Thaci je kazao da se sporazum otvara put za obostrano priznanje, uspostavljanju međudržavnih odnosa i otvaranju sigurne perspektive učlanjenju u Ujedinjene narode, NATO i Europsku uniju.

“Kosovo u Washington ide sa državnom zastavom, što je teritorijalni integritet Kosova. Nastavit ćemo da radimo za mlado Kosovo, europsko Kosovo i multietničko Kosovo. Zato svaka predrasuda ili spekulacija potpuno je nepotrebna”, rekao je Thaci.

Kosovski predsednik nije precizirao tko će biti u kosovskoj delegaciji na sastanku u Washingtonu, ali je istaknuo da će biti tijesne suradnje i dobre međuinstitucionalne koordinacije kako bi Kosovo u Washingtonu govorilo jednim glasom.

Kopirati
Drag cursor here to close