Planirana likvidacija Đukanovića

Terorizam u Crnoj Gori - svi optuženi krivi

Svi optuženi proglašeni krivima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori
Vijesti / Svijet | 09. 05. 2019. u 10:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP/Tanjug / Uhićenja osumnjičenih

Viši sud u Podgorici izrekao je prvostupanjsku presudu optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine. Svi optuženi proglašeni su krivima.

Optužnicom Specijalnog tužiteljstva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Krivim su proglašeni i lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i vozač tog političkog saveza Mihailo Čađenović.

Postupak protiv prevoditelja DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

Grupa ruskih i srpskih državljana, zajedno s liderima DF, teretila se da je uoči izbora planirala uhićenje ili likvidaciju tadašnjeg premijera Milu Đukanovića i nasilnu smjenu vlasti, a sve da bi spriječili da Crna Gora uđe u NATO.

Kao organizatori označeni su Šišmakov i Popov, za koje tužiteljstvo tvrdi da su agenti ruske obavještajne službe i kojima je suđeno u odsutnosti. Za razliku od Rusa, opozicionari se nisu teretili za terorizam, već za kriminalno organiziranje, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close