Podrška kongresmenu

Tanjug: Amerika zloupotrebljava lažno Putinovo pismo u kampanji?

Otkriveno lažno Putinovo pismo koje Amerikanci zloupotrebljavaju u kampanji?
Vijesti / Svijet | 16. 09. 2018. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor za komunikacije MIA ''Rusija sevodnja'' Petar Lidov-Petrovski objavio je na Facebooku chreenshot ''pisma podrške'' predsjednika Rusije Vladimira Putina kongresmenu republikancu Dana Rohrabacheru.

Pismo je objavio "Sputnjik.

''Sa stola predsjednika Vladimira Putina''

Dragi Jong,

Vjerojatno je šokantno za Vas — ne obraća Vam se svaki dan predsjednik velike nacije. Međutim, želio sam da Vam oduzmem malo vremena i da sa Vama porazgovaram o nekome tko je veoma važan za obojicu: mom prijatelju i Vašem kongresmenu Danu Rohrabacheru.

Dana i ja radili smo zajedno godinama. Na primjer, kada su SAD podigle sankcije Rusiji zbog totalno neosnovanih i izmišljenih optužbi za „ubojstvo" antikorupcijskog aktiviste, Dana se odmah bacio na posao kako bi ukinuo sankcije.

Dana nikada nije oklijevao da stavi sa strane prioritete Kalifornije kako bi pomogao meni i ruskom narodu. To veoma cijenim. I sigurno nije lako stalno letjeti između Moskve i Washingtona dok istorvremeno održavaš iluziju da živiš u Kaliforniji. Takvo prijateljstvo se ne može kupiti (iako naša plaćanja olakšavaju teret — glasine, majke mi).

Ne moratevjerovati samo meni. Kevin Makarti, lider Republikanske stranke u Kaliforniji jednom je rekao: ''Mislim da Putin placća dvojicu — Rohrabachera i Trumpa". Politiko je nazvao Dana ''Putinovim omiljenim kongresmenom''. Dana čak ima i svoje šifrirano ime u Kremlju. Sve je to istina.

Vječito sam zahvalan zbog Danine žrtve za domovinu, tako da mu sada uzvraćam: sa entuzijazmom odobravam reizbor Dana Rohrabachera. Americi je potrebno još lidera kakav je Dana, koji nisu zabrinuti zbog trivijalnih pitanja kakva su ljudska prava ili „slobodni" ili „fer" izbori; koji prepoznaju da je svijet bolji sa jačom, smelijom i ekspanzionističkom Ruskom Federacijom.

Srdačno,

Vladimir Vladimirovič Putin,

Predsjednik, Ruska Federacija"

Prema riječima Lidov-Petrovskog, lažno pismo se dijeli biračima Demokratske partije.

''Izgleda da će nas upravo zbog ovoga kazniti novim sankcijama za miješanje u slobodno izražavanje volje građana. Dokaz, prema njihovim standardima, ne može biti jači“, zaključio je direktor novinske agencije, a prenose Nezavisne novine.

Rusija je više puta negirala optužbe da je pokušala miješati se u izbore u različitim zemljama. Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov, govoreći o navodnom ruskom miješanju u izbore širom svijeta, izjavio je da nema nikakvih dokaza koje to potvrđuju. Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Johon Bolton je izjavio da je dobio uvjeravanja od Putina da se Moskva nije miješala u izborni proces u SAD.

Sam Putin je ranije govorio da suštinu „miješanja u izbore“ treba tražiti u unutarnjim trzavicama u SAD i izrazio nadu da cće se prekinuti istraga o „zavjeri“ Trumpa sa Rusijom, te da cće se pažnja usmjeriti na razvoj odnosa dvaju država.

Dana Rohrabacher je kongresmen još od 1989. godine. On je bio i pomoćnik glasnogovornika predsjednika Ronalda Regana. Političar se nalazio na čelu Odbora Predstavničkog doma za Europu i Euroaziju. Američki mediji su ga nazivali „voljenim Putinovim kongresmenom“, pošto je Rohrabacher podržao pravo Krima da uđe u sastav Rusije i više puta govorio protiv Hladnog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close