Pomoć

Talijanski Robin Hood izbjegao zatvor: Bankar uzimao bogatima i davao siromašnima

Tijekom globalne financijske krize 2009. godini ovaj talijanski bankar iz malog mjesta Forni di Sopra na sjeveroistoku Italije odlučio je pomoći svojim siromašnijim sugrađanima koji nisu mogli dobiti kredite od banke
Vijesti / Svijet | 06. 10. 2018. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski bankar Gilberto Baschiera izbjegao je zatvorsku kaznu nakon što je uhvaćen u izvlačenju oko milijun eura s računa bogatih klijenata koje je potom davao siromašnim ljudima, piše Daily Mail.

Tijekom globalne financijske krize 2009. godini ovaj talijanski bankar iz malog mjesta Forni di Sopra na sjeveroistoku Italije odlučio je pomoći svojim siromašnijim sugrađanima koji nisu mogli dobiti kredite od banke, prenosi Index.

Talijanski Robin Hood, kako su ga prozvali mediji, došao je na ideju da s računa bogatih klijenata prebaci novac siromašnijim građanima kako bi mogli dobiti kredite od banke. Ako klijenti koji bi došli kod njega zatražiti kredit od banke nisu imali uvjete, Baschiera im je prebacivao novac s tuđih računa. Zauzvrat, oni bi mu obećali da će novac vratiti.

''Želio je pomoći ljudima koji nisu mogli dobiti kredite od banke'', rekao je za BBC njegov odvjetnik Roberto Mete dodajući kako je tijekom sedam godina tako izvukao skoro milijun eura.

Uhvaćen jer neki od klijenata nisu vraćali novac

No kako neki od njih nisu održali svoje obećanje, s vremenom je njegov poslodavac primijetio rupe u računima i Baschiera je uhvaćen u djelu.

Kopirati
Drag cursor here to close