Nesigurnost

Talijanski dužnosnici meta cyber napada

''Ovo je najgori napad s kojim smo se suočili od siječnja ove godine i imao je ozbiljne posljedice, ali situacija je pod kontrolom'', rekao je on, prenosi agencija Reuters.
Vijesti / Svijet | 20. 11. 2018. u 10:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznati hakeri upali su ranije ovog mjeseca u nekoliko stotina tisuća e-mail naloga, od kojih neki pripadaju talijanskim sucima i sigurnosnim dužnosnicima, izjavio je šef talijanske službe za cyber sigurnost Roberto Baldoni. 

''Ovo je najgori napad s kojim smo se suočili od siječnja ove godine i imao je ozbiljne posljedice, ali situacija je pod kontrolom'', rekao je on, prenosi agencija Reuters. 

Napad se dogodio 12. studenog, a hakeri su oteli podatke za oko 500.000 naloga, uključujući 9.000 sudaca, kao i članova sigurnosnih službi. 

Agencija navodi da za sada nije jasno jesu li pogođeni neki od naloga koji pripadaju ministrima i visokim vojnim dužnosnicima. 

''Jedina stvar koju za sada znamo jeste da napad nije potekao sa teritorija Italije. To je bio ozbiljan napad, iako se se isprva nije takvim činio'', kazao je Baldoni, prenosi Al Jazeera Balkans.

Kopirati
Drag cursor here to close