Nakon izlaska iz bolnice

Tajlandski dječaci podijelili iskustva nakon izlaska iz pećine

''Znam da sam u velikoj nevolji i da će me majka kazniti. U velikoj sam nevolji'', kazao je jedan od dječaka na pitanje što očekuje kada se vrati kući.
Vijesti / Svijet | 18. 07. 2018. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi mladog tajlandskog nogometnog tima, koji su bili zarobljeni u pećini, u srijedu su napustili bolnicu a na press-konferenciji su kazali da su "čudesno" spašeni.  

Liječnici su proglasili generalno zdravim 12 dječaka i njihovog trenera, osim nekih manjih infekcija. 

Dječaci u dobi od 11 do 16 godina kao i njihov 25-godišnji trener odgovarali su na pitanja novinara o uvjetima i iskustvu koje su proživjeli. 

''Osjećam se snažnije, imam više strpljenja, tolerancije'', kazao je 13-godišnji Mongkol Boonpiam. 

Adul Samon (14) naveo je da ga je to iskustvo naučilo da ne bude nemaran prema životu. 

Nekoliko njih reklo je da žele postati profesionalni nogometaši, dok su četvorica kazali da bi voljeli biti poput njihovih heroja, koji su ih spasili. 

''Želim u mornaricu i specijalne jedinice, jer želim pomagati drugima'', kazao je jedan od dječaka, prenosi AP. 

Svi su istaknuli da se žele ispričati svojim roditeljima, od kojih većina njih nisu obavijestili ranije da će nakon treninga ići u špilju. 

''Znam da sam u velikoj nevolji i da će me majka kazniti. U velikoj sam nevolji'', kazao je jedan od dječaka na pitanje što očekuje kada se vrati kući. 

Dječaci i trener planirali su istražiti kompleks špilja na sjeveru Tajlanda, nakon treninga 23. lipnja ali su monsunske kiše poplavile prolaze, pa su ostali zarobljeni sve dok ih dvojica britanskih ronilaca nisu otkrila 2. srpnja. 

Dječaci i trener su spašeni proteklog tjedna u izuzetno riskantnoj i kompleksnoj operaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close