Pregled

Svijet: Jolie pomaže BBC-u, u Kolumbiji rekordno niska stopa ubojstava

Kolumbijski grad Medellin, nekad carstvo narkokartela i narkoterorista Pabla Escobara bilježi rekordno nisku stopu ubojstava u ožujku dok se grad bori protiv novog koronavirusa.
Vijesti / Svijet | 03. 04. 2020. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LONDON - Holivudska zvijezda i izaslanica UN-a za ljudska prava Angelina Jolie pomoći će u stvaranju programa BBC-ija o pandemiji koronavirusa za tinejdžere. BBC World Service objavio je da će sudjelovati u svojstvu izvršne producentice serije BBC My World za tinejdžere širom svijeta kako bi se stvorio posebni digitalni sadržaj o pandemiji tijekom idućih nekoliko tjedana. Sadržaj će biti objavljen putem BBC-ijeva YouTube kanala i globalnih platformi, uključujući ne-engleskih.Sadržavat će savjete o tome kako prepoznati štetne dezinformacije, iskustva mladih u uvjetima ograničenja kretanja i savjete o online školovanju, prenosi Hina.

RIO DE JANEIRO - Kolumbijski grad Medellin, nekad carstvo narkokartela i narkoterorista Pabla Escobara bilježi rekordno nisku stopu ubojstava u ožujku dok se grad bori protiv novog koronavirusa. U ožujku je u gradu ubijeno 18 osoba, objavile su službe sigurnosti. Ukupni broj ubijenih od početka godine je 86 što predstavlja 44-postotno smanjenje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Gradski dužnosnik Jose Gerardo Acevedo tu je brojku opisao kao povijesnu. "Ne možemo zanijekati da karantena ima pozitivne posljedice, među kojima je pad zločina".

  / Ilustracija

QUITO - Najveći ekvadorski vodopad čini se da je nestao nakon što je veliki ponor nastao uzvodno i progutao veći dio vode koji se slijevao prema mjestu vodopada. Vodopad San Rafael na rijeci Coca bio je velika turistička atrakcija, piše CNN i privlačio je desetke tisuća ljudi godišnje. Vodopad je bio visok 45 metara i završavao je u krateru. Prema snimkama NASA-e vodopad je nestao i preostala su tri potoka. Stručnjaci ekvadorskog ministarstva zaštite okoliša vjeruju da se ponor otvorio uzvodno u veljači i preusmjerio riječni tok u podzemlje.

Foto: Al Bawaba / Najveći ekvadorski vodopad
Kopirati
Drag cursor here to close