Gori

Šumski požari u Grčkoj zaprijetili drevnoj Olimpiji

''Nastavit ćemo da se borimo cijeli dan u cilju gašenja vatre. Uvjeti su teški'' - kazao je Chrisochoidis.
Vijesti / Svijet | 05. 08. 2021. u 14:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih šumskih požara koji bjesne tijekom dugog toplotnog vala u Grčkoj zaprijetio arheološkoj lokaciji u rodnom mjestu modernih Olimpijskih igara, dok se vojska pripremala u četvrtak da pojača angažman u sprječavanju da se novi požari izmaknu kontroli.

''Vatrogasci su vodili cjelonoćnu bitku kako bi zaštitili arheološku lokaciju od požara u južnoj grčkoj regiji Peloponez u blizini drevne Olimpije'' - priopćio je ministar za civilnu zaštitu Michalis Chrisochoidis.

Na toj lokaciji održavane su Olimpijske igre svake četri godine od 776 godine prije Hrista, duže od milenija.

''Nastavit ćemo da se borimo cijeli dan u cilju gašenja vatre. Uvjeti su teški'' - kazao je Chrisochoidis, čestitajući vatrogascima na, kako ih je nazvao, herojskim naporima do sada.

Istu regiju razorili su šumski požari 2007. godine u kojima je poginulo na desetine osoba. Ti požari tad nisu predstavljali opasnost za sportska borilišta i hramove u Olimpiji.

Vatrogasna postrojba priopćila je da je 174 vatrogasaca, devet kopnenih timova, 52 vozila, dva zrakoplova za gašenje požara i četiri helikoptera angažirano u borbi protiv plamene stihije koja je izbila u srijedu, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close