Narko kartel Sinaloa

Sukobi u Meksiku zbog uhićenja El Chapovog sina

Na sjeveru Meksika dogodio se veliki okršaj snaga sigurnosti i pripadnika moćnog narko kartela Sinaloa nakon što je otkriven jedan od njegovih lidera.
Vijesti / Svijet | 18. 10. 2019. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjeveru Meksika dogodio se veliki okršaj snaga sigurnosti i pripadnika moćnog narko kartela Sinaloa nakon što je otkriven jedan od njegovih lidera.

Ovidio Guzman Lopez pronađen je tijekom rutinske kontrole u Culicanu. On je sin kralja trgovine drogom Joaquina El Chapo Guzmana, koji je u SAD-u osuđen na doživotni zatvor i još 30 godina iza rešetaka, prenio je BBC.

Guzman (62) je proglašen krivim u New Yorku po deset optužbi, uključujući krijumčarenje droge i pranje novca. On je pobjegao iz zatvora u Meksiku, ali je kasnije uhvaćen. Izručen je Americi 2017. godine, piše Srna.

Njegov sin pronađen je u kući tijekom rutinske provjere koju je obavila policijska patrola.

Pripadnici kartela potom su izvršili veliki napad u pokušaju da oslobode svog šefa iz ruku vlasti.

Ovidio Guzman je u dvadesetim godinama i vjeruje se da ima ključnu ulogu u kartelu Sinaloa od kada je uhapšen njegov otac. SAD ga traže povodom nekoliko optužbi u vezi sa drogom, prenijeli su meksički mediji.

On je bio nakratko priveden, a potom ga je policija pustila.

Nema službenih izvješća o žrtvama, ali su objavljene fotografije na kojima se vidi da tijela leže po ulicama i da ima mnogo spaljenih automobila.

AFP prenosi da se radi na obnavljanju reda i mira u Culicanu.

Kopirati
Drag cursor here to close