Trump vs Biden

Protjerivanje, uhićenja: Sukob policije i prosvjednika u Washingtonu

Veliki prosvjed zakazan je u danu kada američki Kongres treba da potvrdi rezultate predsjedničkih izbora, prema kojima je Biden pobijedio.
Vijesti / Svijet | 06. 01. 2021. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Washingtona protjerala je lidera ultradesničarske grupe "Ponosni momci" iz grada i uhitila dvije osobe koje su podržale pokušaje predsjednika Donalda Trumpa da ospori rezultate predsjedničkih izbora, a na ulicama je bilo i sukoba sa policijom.

Lider ''Ponosnih momaka'' Enrike Tario uhićen je prije dva dana zbog uništavanja imovine i posjedovanja magacina za oružje. On je pušten uz kauciju i naređeno mu je da napusti Washington, priopćila je policija glavnog grada SAD.

Prosvjedi protiv izabranog predsjednika Joe Bidena počeli su u Washingontu jučer, a došlo je i do sukoba Trampovih pristalica sa policijom, prenosi Srna.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kaotična situacija na ulicama Washingtona, gdje je došlo do naguravanja demonstranata i pripadnika policije.

Očekuje se da će se danas pojaviti na tisuće ljudi u maršu pod sloganom “Spasimo Ameriku”. Gradske vlasti upozorile su ranije Trumpove pristalice da oružje ostave kod kuće.

Veliki prosvjed zakazan je u danu kada američki Kongres treba da potvrdi rezultate predsjedničkih izbora, prema kojima je Biden pobijedio.

Kopirati
Drag cursor here to close