Granica

Rat šakama na Himalajima

Indijski vojni izvori potvrdili da se dogodio sukob u sjevernom dijelu države Sikim te da je na obje strane "zabilježene agresivno ponašanje"...
Vijesti / Svijet | 10. 05. 2020. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 150 vojnika sudjelovalo je u sukobu na indijsko-kineskoj granici na Himalajima i na obje strane ima ozlijeđenih, javili su indijski mediji.

Pozivajući se na dva vojna izvora, list Hindustan Times objavio je da se incident dogodio na planinskom prevoju na visini većoj od 5.000 metara duž granice s Kinom u državi Sikim, na sjeveroistoku Indije, prenijela je Srna.

"Četiri indijska vojnika i sedam kineskih zadobili su ozljede u ovom sukobu u kome je sudjelovalo oko 150 pripadnika vojske", rekao je neimenovani vojni izvor listu.

Indijski vojni izvori potvrdili da se dogodio sukob u sjevernom dijelu države Sikim te da je na obje strane "zabilježene agresivno ponašanje" i da ima ozlijeđenih.

Indija i Kina imaju nekoliko teritorijalnih sporova. Sukobi se sporadično događaju duž granice između Sikima i kineskog Tibeta, kao i duž linije kontrole na Kašmiru, gdje dvije države, takođe, dijele granicu, navodi Russia Today.

Video: Sikkim Border Face-off || India और China Army में झड़प, सैनिकों का आई चोट


Peking i New Delhi vode razgovore na visokoj razini radi rješavanja graničnih sporova. Prošle godine, dvije vojske dogovorile su posebnu liniju komunikaciju kako bi se izbjegli mogući konflikti duž granice.

Kopirati
Drag cursor here to close