Oštećeni rezervoari

Sudar brodova u Žutom moru, izlila se nafta

"Silina udarca u prednju, lijevu stranu broda oštetila je rezervoare s gorivom i balastnim vodama te se određena količina nafte izlila u ocean"
Vijesti / Svijet | 27. 04. 2021. u 17:49 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudar naftnog tankera i drugog broda u Žutom moru izazvao je izlijevanje nafte u blizini najvećog kineskog naftnog terminala, priopćile su u utorak pomorske vlasti.

Brod s rasutim teretom "Sea Justice" udario je u tanker koji plovi pod liberijskom zastavom "A Symphony", usidren u blizini lučkog grada Qingdaoa na sjeveroistoku Kine, pri čemu se izlila "određena količina nafte", priopćila je brodarska kompanija Goodwood Ship Management.

"Silina udarca u prednju, lijevu stranu broda oštetila je rezervoare s gorivom i balastnim vodama te se određena količina nafte izlila u ocean", objašnjava se u priopćenju.

Tvrtka Goodwood također navodi da je posada sva na broju te da nema ozlijeđenih.

Obližnjim brodovima je Kineska uprava za pomorsku sigurnost naložila da budu na najmanje 18,5 kilometara udaljenosti od mjesta nesreće.

Goodwood Ship Management ističe da je pokrenut hitan postupak koji bi trebao zaustaviti daljnje izlijevanje nafte te da su na mjestu nesreće već raspoređeni stručnjaci za operaciju čišćenja mora.

Kopirati
Drag cursor here to close