David Bilić

Student koji je prekinuo predavanje Darija Kordića

Vijesti / Svijet | 03. 04. 2019. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Slobodna Dalmacija / David Bilić 

Splićanin David Bilić govorio je za Slobodnu Dalmaciju o tome zašto je povicima ''ratni zločinac'' prekinuo studentsku tribinu Darija Kordića u Zagrebu.

''Najgore je od svega što se jasno vidjelo da on nije Boga upoznao kroz pokajanje, nego je uvjeren da je Bog njega nagradio kroz njegovo mučeništvo. Tako sam ja shvatio to njegovo predavanje'', rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju 25-godišnji David Bilić, jedan od organizatora upada lijevih aktivista na Kordićevu tribinu.

Video: Incident na predavanju Darija Kordića u Zagrebu

Kino dvorana studentskog centra na zagrebačkoj Savi u utorak navečer bila je puna. Publika je netremice slušala ispovijed bivšeg visokog dužnosnika Herceg Bosne o tome kako je u haaškoj ćeliji susreo Boga, piše Slobodna Dalmacija.

Negdje na pola puta između usporedbe Kordića sa Svetim Pavlom, usporedbe za kojom je posegnuo organizator ove neobične tribine, studentski kapelan don Damir Stojić, i spoznaje da Kordić niti jedanput nije spomenuo žrtve svoje politike, a ponajmanje izrazio kršćansko kajanje za djecu, žene i starce pobijene u Ahmićima, Bilić je izazvao incident.

S kolegama iz Radničke fronte i ostalim aktivistima prekinuo je Kordića povicima ''ratni zločinac''.

Bilić je rodom iz Splita, u mladosti se s roditeljima preselio u Zagreb, gdje studira na četvrtoj godini diplomskog studija psihologije. Ne krije da Kordiću zamjera što priča o Bogu, a zaboravlja ljude za čije je likvidacije, prema presudi Haaškog suda za ratne zločine, upravo on odgovoran.

Više o ovome možete pročitati na stranicama Slobodne Dalmacije.

Kopirati
Drag cursor here to close