WHO

Stručnjaci se sastaju da odrede smjer istraživanja lijeka protiv Coronavirusa

U Kini je do sada zabilježeno 24.636 slučajeva zaraze koronavirusom, a 490 osoba je umrlo, rekao je Tedros
Vijesti / Svijet | 05. 02. 2020. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine stručnjaka će se idućeg utorka i srijede sastati u Ženevi kako bi odredili prioritete i istraživanju i razvoju lijekova, dijagnostike i cjepiva za koronavirus,  najavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u srijedu.

"Nema dokazano učinkovitih terapija za novi koronavirus", rekao je na konferenciji za medije dr. Mike Ryan, izvršni direktor WHO-ovih programa za izvanredna stanja, javlja Hina.

WHO-ova epidemiologinja dr. Maria van Kerkhove je rekla da će među sudionicima biti stručnjaci za klinička ispitivanja i istraživanja životinjskog izvora virusa koji se pojavio na tržnici u kineskom gradu Wuhanu.

"Želimo okupiti najbolje umove, ljude koji imaju iskustva, kako bi došli do sveobuhvatnog plana istraživanja za koronavirus", rekla je.

Čelnik WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus je rekao da će u Kinu uskoro optutovati WHO-ova multinacionalna skupina koja će surađivati s kineskim vlastima suzbijanju širenja bolesti no nije naveo dodatne pojendinosti.

U Kini je do sada zabilježeno 24.636 slučajeva zaraze koronavirusom, a 490 osoba je umrlo, rekao je Tedros. U posljednjih 24 sata zabilježen je najveći porast slučajeva zaraze od pojave bolesti.

 

Izvan Kine je registriran 191 slučaj zaraze kornavirusom a na Filipinima je umrla jedna osoba, po podacima WHO-a, javlja Hina.

Oko 20 turističkih i prijevozničkih agencija i organizacija, uključujući organizacije IATA, ICAO, UN-ovu Svjetsku organizaciju za turozam te nekoliko zrakoplovnih kompanija, održalo je u srijedu telekonferenciju posvećenu pitanju sigurnosti putnika i posada nakon ponovnog pokretanja letova za i iz Kine.

Kopirati
Drag cursor here to close