Traže povećanje plaća

Štrajk uposlenika paralizirao željeznički promet u Njemačkoj

Štrajk je organizirao Sindikat njemačkih mašinista (GDL) zbog neuspješnih pregovora o povećanju plaća u Njemačkim željeznicama.
Vijesti / Svijet | 11. 08. 2021. u 19:02 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Štrajk uposlenika Njemačkih željeznica (Deutsche Bahn) u velikoj mjeri paralizirao je željeznički promet u Njemačkoj, javlja Anadolija.

Štrajk je organizirao Sindikat njemačkih mašinista (GDL) zbog neuspješnih pregovora o povećanju plaća u Njemačkim željeznicama.

Gradski, međugradski, putnički i teretni željeznički promet je zbog štrajka bio u velikoj mjeri obustavljen širom Njemačke. Štrajk je izazvao i intenzivnije korištenje privatnih automobila radi odlaska na posao ili vožnje djece u škole, pa je to dovelo do velikih gužvi i na njemačkim cestama.

Danas i sutra će prometovati samo četvrtina linija na dugim relacijama, a iz Njemačkih željeznica pozivaju građane da ne putuju bez prijeke potrebe.

Štrajk je počeo u prvim satima srijede i trajat će do 2 sata u petak.

Njemačke željeznice su pretrpjele veliku štetu od pandemije COVID-19 i poplava koje su nedavno pogodile Njemačku, a rukovodstvo kompanije je sindikatu ponudilo povećanje plaća od 1,5 posto za narednu i 1,7 posto za 2023. godinu.

Sindikat nije prihvatio taj prijedlog i traži povećanje plaća od 3,2 posto i isplatu jednokratne pomoći uposlenicima od po 600 eura.

 

Kopirati
Drag cursor here to close