Porast oboljelih

Stockholm poziva stanovnike da nose maske

Preporuke stupaju na snagu odmah, a privremene su i traju do 22. ožujka
Vijesti / Svijet | 23. 02. 2021. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stockholm savjetuje stanovnicima da nose maske u trgovinama, javnom prijevozu i na radnim mjestima s obzirom na to da broj zaraženih u zemlji ponovno raste.   

"Želimo da ljudi tijekom dana nose maske u javnom prijevozu", rekla je liječnica zadužena za kontrolu zaraze u štokholmskom području Maria Rotzen Ostlund na konferenciji za novinare u utorak.

Prekrivanje usta i nosa također se savjetuje u određenim zatvorenim prostorima - poput frizerskih salona, ljekarni ili trgovina - kao i na radnom mjestu ako je potrebno, dodala je.

Preporuke stupaju na snagu odmah, a privremene su i traju do 22. ožujka

One su u suprotnosti s dosadašnjim oklijevanjem agencije za zdravstvo da podrži takvu mjeru zbog, kako je tvrdila, ograničenih dokaza o učinkovitosti nošenja maske.

Švedska je krenula posebnim putem u pandemiji koronavirusa s relativno blagim mjerama u usporedbi s drugim zemljama, te s preporukama i pozivima građanima na zdrav razum.

Liberalnu zdravstvenu politiku pratio je veći broj zaraženih i umrlih nego u ostalim europskim zemljama.

Od vrhunca novozaraženih u prosincu, broj slučajeva koronavirusa ponovno je pao, no ostao je na istoj visokoj razini već neko vrijeme.

U regiji glavnoga grada Stockholma, broj zaraženih porastao je za 27 posto prošli tjedan, nakon 24-postotnog povećanja tjedan prije.

Prije toga, Šveđanima je savjetovano samo da nose maske za vrijeme gužvi u javnom prijevozu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close