Scary moment

Što se događalo s Angelom Merkel: Kamere je snimile kako se primjetno trese

Nakon intoniranja himni, Merkel je, međutim, izgledala bolje i ušetala je crvenim tepihom sa Zelenskim u zgradu, salutirajući pred vojnim orkestrom
Vijesti / Svijet | 18. 06. 2019. u 18:34 Fena
Njemačka kancelarka Angela Merkel

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel izgledala je nestabilno i primjetno je drhtala u utorak dok je pozdravljala ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Berlinu.

Merkel je stajala  sa Zelenskim dok je vojni orkestar svirao himne dvije zemlje pred zgradom kancelarijata, po veoma toplom vremenu, a kompletno tijelo kancelarke vidno je drhatlo i stiskala je usne dok je pokušala da kontrolira situaciju.

Nakon intoniranja himni, Merkel je, međutim, izgledala bolje i ušetala je crvenim tepihom sa Zelenskim u zgradu, salutirajući pred vojnim orkestrom.


Otprilike sat vremena nakon sastanka, Merkel je izjavila novinarima na zajedničkoj konferenciji za tisak sa Zelenskim da su njih dvoje razgovarali o bilateralnim pitanjima i o mirovnom procesu iz Minska. Merkel se bila isključivo usmjerila na teme razgovora sa Zelenskim, koji je u prvoj posjeti njemačkoj prijestonici u svojstvu ukrajinskog predsjednika.

Merkel narednog mjeseca navršva 65. godina. Nepoznato je da li kancelarka ima bilo kakvih zdravstvenih propblema, prenosi Associated Press.

Merkerl okrivila dehidriranost za drhtanje

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u utorak da se osjećala bolje nakon što je popila nekoliko čaša vode. 

Merkel se glasno nasmijala kada su je novinari upitali o njenom stanju tijekom ceremonije prijema Zelenskog na crvenom tepihu, otprilike sat vremena ranije. Dok je vojni orkestar izvodio nacionalne himne, kompletno tijelo kancelarke primjetno je drhtalo i ona je stiskala usne dok je pokušala da kontrolira situaciju.

Nakon intoniranja himni, Merkel je izgledala bolje dok je ulazila u zgradu kancelarijata sa Zelenskim i kazala je novinarima na pres konferenciji da se osjeća dobro.

''Otada sam popila barem tri čaše vode, koji su mi očigledno bile potrebne, i sada se osjećam dobro'', kazala je njemačka čelnica, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close