Ministar unutarnjih poslova

Stefanović odlučan: Srbija neće biti usko grlo za migrante

Srbijanski ministar o migrantskoj krizi razgovarao je s ministrom unutarnjih poslova Mađarske Sandorom Pinterom, nakon što su obišli Granični prelaz Horgoš.
Vijesti / Svijet | 13. 02. 2020. u 13:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da Srbija neće biti "usko grlo u kojem će se skupljati migranti u nemogućnosti da odu u neku od država Europske unije".

Srbijanski ministar o migrantskoj krizi razgovarao je s ministrom unutarnjih poslova Mađarske Sandorom Pinterom, nakon što su obišli Granični prelaz Horgoš, priopćeno je iz MUP-a Srbije.

''Za nas je uspostavljanje čvrste kontrole na našim granicama i ozbiljno unaprjeđenje kapaciteta granične policije u cilju suzbijanja svih vidova kriminaliteta, ne samo onog koji je vezan za iregularne migracije, jedan od apsolutnih prioriteta i naravno posebno Ministarstva unutarnjih poslova'', izjavio je tom prigodom Stefanović.

Dodao je kako Srbija na ozbiljan i odgovoran način pristupa migrantima koji se nalaze na teritoriji te zemlje, ali uz jasnu poruku da kršenje zakona nije dobrodošlo i nije nešto što će se tolerirati.

Stefanović i Pinter razgovarali su i o povećanju kapaciteta graničnih prelaza i način na koji bi Mađarska mogla pomoći Srbiji u cilju bržeg i učinkovitijeg transporta robe preko zajedničke granice.

''Naš cilj je dostizanje šengenskih standarda i mi želimo da Republika Srbija svoju graničnu policiju uspostavi po ugledu na najrazvijenije zemlje Europe, da naši kapaciteti budu takvi da se Srbija može pohvaliti da je jedna od država koja nije članica EU, a koja ima najviše moguće standarde granične policije i koja svojim i građanima Europe pruža potpunu sigurnost'', poručio je Stefanović

Kopirati
Drag cursor here to close