Pronađeni tragovi

Srbija: Već šest dana traje potraga za 12-godišnjom djevojčicom

Policija je opsežnu potragu za dvanaestogodišnjakinjom nastavila i tokom noći, a potraga je najviše bila usmjerena u Orešcu i okolnim selima.
Vijesti / Svijet | 26. 12. 2019. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest punih dana traje intenzivna potraga za dvanaestogodišnjom Monikom Karimanović koja je nestala 20. prosinca, rano ujutro, na putu do osnovne škole. Potraga se jučer intenzivirala kada su svi tragovi počeli ukazivati da s nestankom djevojčice veze ima ozloglašeni višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović iz Malče, poznatiji kao “Malčanski berberin”, a koji je u ožujku ove godine ponovo izašao iz zatvora.

Policija je opsežnu potragu za dvanaestogodišnjakinjom nastavila i tijekom noći, a potraga je najviše bila usmjerena u Orešcu i okolnim selima. Policija je potragu nastavila s psima tragačima i termovizijskim kamerama kako bi mogli bolje da vide noću. Direktor policije Vladimir Rebić sinoć je posjetio selo Orešac, u kojem su pronađeni posljednji tragovi koji vode do djevojčice i Jovanovića, i rekao da je potraga za Monikom apsolutni prioritet MUP-a od trenutka njezinog nestanka i da su svi resursi stavljeni na raspolaganje, prenosi Oslobođenje.

U potragu za djevojčicom angažirane su i helikopterske jedinice, kao i 220 policajaca i pripadnika Žandarmerije.

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović nestala je 20. prosinca nakon što je izašla iz svoje obiteljske kuće u Suvom Dolu i krenula k selu Donji Brod u školu. Kao i svakog dana Monika je u školu išla sama, istim putem. Djevojčica je prošla dalje ulicom, i kako se pretpostavlja na dijelu ulice dužine oko 100 metara, gdje nema kamera, djevojčica je oteta, piše Oslobođenje.

Nakon četiri dana opsežne potrage, apela za pomoć njene obitelji i mnogobrojnih lažnih dojava, u šiblju kod malčanske raskrsnice pronađen je Monikina školska torba.  Sestra Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, prijavila je policiji da joj je automobil ukraden. Automobil je lociran na groblju u Malči, a skrovište i Monikina torba u istom ovom selu.

Policija je ubrzo izdala priopćenje u kojem je zamolila građane za pomoć u potrazi za Ninoslavom Jovanovićem zbog sumnje da ima “veze s otmicom u okolini Niša”. Dojavom građana policijska istraga je usmjerena na kuću u selu Orešac kod Knjaževca, koja pripada Goranu Bogdanoviću, inače ocu supruge brata Ninoslava Jovanovića u kojoj su pronađeni određeni tragovi.

Policija je blokirala prilaz ovoj kući i u njoj je tokom dana trajala istraga. U ovu kuću uvečer stigao je i direktor policije Vladimir Rebić, koji je rekao da očekuje da će uskoro naći Jovanovića i malu Moniku, kao i da on vjeruje da je djevojčica živa.

Opsežna policijska akcija nastavljena je tijekom cijele noći, a novih službenih informacija za sada nema.

Kopirati
Drag cursor here to close