Uhićena skupina koja je krijumčarila migrantima

Srbija: Uzimali i do 3.800 eura po jednom migrantu

Kako se sumnja, oni su blizu državne granice Srbije s Hrvatskom smještali i skrivali migrante u kamione natovarene žitaricama i omogućavali im nedozvoljen prelaz državne granice s Hrvatskom, kao i dalji nedozvoljen tranzit preko teritorije Hrvatske i
Vijesti / Svijet | 09. 05. 2019. u 17:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, Službe za borbu protiv organiziranog kriminala, u suradnji s policijskim službenicima policijskih uprava Beograda i Valjeva i u koordinaciji s Tužiteljstvom za organizirani kriminal uhitili su sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile kazneno djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. 

Uhićeni su S.P.(1961), N.J. (1986), P.P. (1984), S.J. (1982), R.T. (1973), S.M. (1978), i M.O. (1985), državljani Republike Srbije. 

Sumnja se da su pripadnici ove organizirane kriminalne skupine koju je predvodio S. P., od prosinca 2018. do početka aprila 2019., krijumčarili veći broj migranata afroazijskog porijekla. 

Kako se sumnja, oni su blizu državne granice Srbije s Hrvatskom smještali i skrivali migrante u kamione natovarene žitaricama i omogućavali im nedozvoljen prelaz državne granice s Hrvatskom, kao i dalji nedozvoljen tranzit preko teritorije Hrvatske i Slovenije do Italije. 

Imovinska korist koju su ostvarivali pripadnici organizirane kriminalne skupine za krijumčarenje ilegalnih migranata, kako se sumnja, kretala se do 3.800 eura po jednom ilegalnom migrantu. 

Prilikom pretresa, kod osumnjičenih je pronađeno i privremeno oduzeto 22.000 eura i 440.000 dinara, više mobilnih telefona i falsificiranih dokumenata, šest putničkih motornih vozila, kao i više komada vatrenog oružja. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz kaznenu prijavu, privedeni nadležnom tužiteljstvu, stoji u priopćenju MUP-a Srbije. 

Kopirati
Drag cursor here to close